Hospitality, Netherlands

Johnny’s Burger Alphen a/d Rijn

WIJZIGING FINANCIERINGSOPZET JOHNNY’S BURGER ALPHEN A/D RIJNBeste investeerder, U heeft geïnvesteerd in de leningaanvraag van Johnny’s Burger Alphen a/d Rijn. Helaas hebben wij van één van de twee 1e hypotheekhouders geen toestemming gekregen om een 2e hypotheek te vestigen, waarbij […]

Interest
7.5%
Maturity
4 years
Raising
€ 95.000
Available
€ 2.850
Found
25-04-2018
Ended
15-05-2018

WIJZIGING FINANCIERINGSOPZET JOHNNY’S BURGER ALPHEN A/D RIJN
Beste investeerder,
U heeft geïnvesteerd in de leningaanvraag van Johnny’s Burger Alphen a/d Rijn. Helaas hebben wij van één van de twee 1e hypotheekhouders geen toestemming gekregen om een 2e hypotheek te vestigen, waarbij de 1e hypotheekhouder heeft aangegeven dat men principieel geen toestemming geeft voor het vestigen van een 2e hypotheek. Gezien dit feit informeren wij u, in overleg met de ondernemers, over de gewijzigde financieringsopzet.
De volgende wijziging zal plaatsvinden betreffende de oorspronkelijke financieringsopzet.
De hypotheekvestiging 2e in rang ter hoogte van € 40.000,- op de woning van de heer en mevrouw Akkiliç komt te vervallen. Hiervoor in de plaats wordt er een negatieve hypotheekverklaring afgegeven door de eigenaren van de woning, de heer en mevrouw Akkiliç. Een negatieve hypotheekverklaring is een morele verklaring dat er door de eigenaren geen aanvullende hypothecaire inschrijving wordt gedaan zonder toestemming van Collin.
Wij zijn van mening dat door deze aanpassing sprake is van een beperkte afname van de verstrekte zekerheden, maar dat het onderliggende bedrijfsplan niet wijzigt. In verband met deze wijziging geven wij u 7 dagen de mogelijkheid uw investering te heroverwegen. Indien u niets doet, dan zullen we over 7 dagen (16 oktober) de lening rentedragend maken met ingang van de oorspronkelijke uitboekdatum van heden 9 oktober 2017 en overgaan tot uitboeking van de lening.
9 oktober 2017Collin Crowdfund
Johnny’s Burger is een Eat in, Food to Go én Take away concept dat eerlijke, smaakvolle en kwalitatief goede hamburgers thuisbezorgt. Waar mogelijk worden biologische producten gebruikt. Het doel van deze leningaanvraag is om eind september 2017 de goedlopende vestiging van Johnny’s Burger Alphen aan den Rijn over te nemen door de vof van Ramón Steen en Güngör Akkiliç. 
Franchisegever
Er zijn nu 15 Johnny’s Burgervestigingen in Nederland. Het plan is om eind 2018 landelijke spreiding te hebben met in totaal een 30-tal vestigingen. Uniek aan de burgers van Johnny is de authentieke, à la minuut bereiding. Elke burger komt uit zijn eigen vacuümverpakking en wordt pas op de bakplaat tot een hamburger gevormd. Dit geeft een sublieme persoonlijke eetbeleving. Johnny’s Burger is een full franchiseformule die veel ondersteuning biedt aan haar franchisenemers, door gedetailleerd inzicht in de performance op vestigingsniveau en als het moet op orderniveau.
Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte bedraagt € 135.000,-. Hiervan wordt door de ondernemers € 40.000,- uit eigen middelen ingebracht middels een achtergestelde lening. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 95.000,-. De looptijd is 48 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 7,5% gedurende de gehele looptijd.
Risico
De Dun & Bradstreet score voor Johnny’s Burger Alphen ad Rijn V.O.F. noteert een Laag risico. De Collin Credit Score is Ruim voldoende. De debiteuren voor de financiering zijn Johnny’s Burger Alphen ad Rijn V.O.F. met de vennoten Ramón Steen en Güngör Akkiliç en de echtgenote van Güngör Akkiliç, Aynur Akkiliç. Vanwege de gekozen rechtsvorm zijn alle vennoten hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Voor beide vennoten wordt door de Stichting Zekerhedenagent Collin Crowdfund een tweede hypotheek gevestigd op de privéwoningen. Er is door beide ondernemers een overlijdensrisicoverzekering afgesloten ter hoogte van € 95.000,-. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Ook de inventaris van Johnny’s Burger Alphen ad Rijn V.O.F. wordt verpand ten gunste van de investeerders van Collin Crowdfund. Tenslotte geeft de franchisegever een terugkoopverklaring af voor de inventaris tegen de boekwaarde. 

Collin Crowdfund

With a combination of a state of the art IT-system and the expertise of Crowdfund Coaches, Collin Crowdfund offers fair investment opportunities (linear loans, maximum € 2,5 million) in Dutch SME’s to its investors. Collin Crowdfund has grown into the market leader of the Dutch crowdfunding market, with a total of > € 110 million in financing provided.

collincrowdfund.nl/

Origin Netherlands
Main Currency EUR
Main Sectors Health, Hospitality
On Yieldport 0 open opportunities
145 total opportunities
Average Investment Target € 253.617

ASK A QUESTION OR TELL US YOUR OPINION

This is a project page where you can interact with registered project owners and fellow yieldport users.

Related investment groups

Dutch investment opportunities

Always wanted your own restaurant? Participate in funding a culinary undertaking and be part of its succes.

For any legal question regarding cross-border investing

Other investment opportunities

House of Cars

Transport
€ 350K
Voor De Groei
7%
4 years
€350.000
€350.000
2 May
21 April

House of Cars

Transport

House of Cars Haarlem is specialist in de verkoop van gebruikte auto’s in het luxe segment. Het bedrijf heeft de benodigde expertise in huis én biedt de juiste service bij de verkoop van auto’s in dit exclusieve segment.

BRU-BIN

Technology
€ 350K
Voor De Groei
7.5%
5 years
€350.000
€350.000
2 May
21 April

BRU-BIN

Technology

BRU-Bin is een nieuwe business activiteit van MTE Group BV en speelt in op de behoefte aan bins bij de vaste klantenkring van MTE. MTE levert al 20 jaar producten en diensten aan de chemische industrie en heeft langdurige relaties […]

Van Dongen Verf

Industry
€ 350K
Voor De Groei
7%
5 years
€350.000
€350.000
12 December
21 April

Van Dongen Verf

Industry

Van Dongen Verf is een toonaangevende verfgroothandel met een jarenlange expertise binnen de professionele verfmarkt. Ze hebben een sterke marktpositie in de bouw, industrie en het segment van de luxe jachten.

WOK& Rotterdam

Hospitality
€ 132K
Capital Circle
8%
5 years
€132.000
€132.000
7 October
N/A

WOK& Rotterdam

Hospitality

Donderdag 5 oktober om 14:00 gaat het eerste project van de nieuwe franchiseformule WOK& online. WOK& is een nieuwe Aziatische fastservice formule, die gebaseerd is op natuurlijke Aziatische produc…